nl-NLen-GB
Waar kunnen wij u mee helpen? How can we help you?
Search
Contact
Zijn Deliveroo bezorgers werknemers of toch vogelvrij ?

Zijn Deliveroo bezorgers werknemers of toch vogelvrij ?

Gepubliceerd: 17-jan-2019 08:00

Er zijn inmiddels talloze platformaanbieders zoals Helpling (schoonmaak), Uber (vervoer), Temper (horeca) en Deliveroo (maaltijdbezorging). Daarbij kan de deelnemer als zelfstandig ondernemer zelf bepalen hoeveel hij/zij werkt en verdient. Dat klinkt voor beide partijen aantrekkelijk, maar bij de beoordeling of er sprake is van een arbeidsverhouding is niet hetgeen de aanbieder met de deelnemer schriftelijk afspreken, maar is juist de feitelijke situatie van belang en dan blijkt vaak de scheidslijn tussen een arbeidsovereenkomst en een overeenkomst van opdracht erg dun te zijn.

 

Zelfstandig ondernemer

Op 23 juli 2018 heeft de kantonrechter te Amsterdam bijvoorbeeld geoordeeld dat er geen sprake was van een arbeidsovereenkomst tussen Deliveroo en een maaltijdbezorger. De maaltijdbezorger was zelfstandig ondernemer en er was geen sprake van een gezagsrelatie. Helder zo lijkt.

 

Arbeidsovereenkomst

Op 15 januari 2019 heeft de kantonrechter te Amsterdam in twee zaken echter anders geoordeeld. De kantonrechter is van mening dat met name naar de feitelijke situatie en dus de wijze waarop Deliveroo en de bezorgers in de praktijk invulling hebben gegeven aan de overeenkomst (van opdracht) moet worden gekeken. Daarbij komt onder andere het volgende aan de orde:

 

  • De vrijheid ten aanzien van het inroosteren is minder groot, aangezien een weigering in het nadeel van de bezorger werkt;
  • Feitelijk is er geen mogelijkheid van vervanging.  De tijd tussen opdracht en tijdsbestek van aflevering is veel te kort;
  • Er bestaat geen vrijheid van het overnemen van een dienst, aangezien Deliveroo goedkeuring moet geven;
  • De bezorgers hebben geen onderhandelingspositie;
  • Deliveroo kan de bezorgers controleren/volgen.

 

De kantonrechter is van oordeel dat – gezien de invulling in de praktijk – er meer aanknopingspunten zijn met een arbeidsverhouding en dat de bezorgers van Deliveroo op basis van een arbeidsovereenkomst, waarop de cao beroepsgoederenvervoer van toepassing is werkzaam zijn.

Zolang nieuwe wetgeving (waarschijnlijk pas in 2021) op zich laat wachten zal het aan de rechter zijn om platformverhoudingen te beoordelen en dan is het een kwestie van knopen tellen. Deliveroo is het niet eens met de uitspraak en gaat in hoger beroep. Door de snelle ontwikkeling van platfomisering zullen deze ondernemers waarschijnlijk sneller op uitspraken anticiperen en het verdienmodel in stand proberen te houden.

 

Novo’s tip

De twee uitspraken en het achterblijven van een wettelijk kader laten eens te meer zien dat de snelle ontwikkeling en verandering van de arbeidsmarkt, zoals platformisering kansen biedt. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen? Neem dan vrijblijvend contact op met NOVO Advocaten, te Breda, specialisten in het arbeidsrecht door te mailen naar info@novo-advocaten.nl of te bellen naar 076-2056040.

 

Disclaimer

Onze blogs en publicaties op deze website bevatten informatie van algemene informatieve aard. Afhankelijk van de feitelijke omstandigheden van een specifiek geval kan de informatie op bepaalde gevallen niet, dan wel verminderd van toepassing zijn. De informatie in de blogs/publicaties is niet bedoeld als, en dient niet te worden beschouwd als, juridisch advies van welke aard dan ook. NOVO Advocaten is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van het eventuele gebruik dat van de informatie wordt gemaakt, zonder dat deskundig juridisch advies is ingewonnen. Juridisch advies is altijd maatwerk. Wint u dus in een voorkomend geval altijd deskundig juridisch advies in.

Neem contact met ons op

Nieuwsbrief

Wekelijks bespreken wij actualiteiten binnen het arbeidsrecht. De belangrijkste of noemenswaardige uitspraken en artikelen zullen wij hier de revue laten passeren.

Uiteraard mag u ons ook attenderen op een onderwerp. Wellicht ziet u het antwoord daarop hier op onze site volgende week terug!

Wilt u niets missen? Meld u zich dan hieronder aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!