nl-NLen-GB
Waar kunnen wij u mee helpen? How can we help you?
Search
Contact
De transitievergoeding: wijzigingen in berekening

De transitievergoeding: wijzigingen in berekening

Gepubliceerd: 08-mei-2019 08:00

Wijzigingen

In mijn filmpje van eind april besprak ik hoe de transitievergoeding per 1 januari 2020 gaat wijzigen. Nog even kort de wijzigingen op een rijtje:

  • verval hogere rekenfactor van 1 maandsalaris per gewerkt dienstjaar boven de leeftijd van 50, voor werknemers langer dan 10 jaar in dienst;
  • verval hogere rekenfactor van 1/2 maandsalaris per gewerkt dienstjaar boven de10 dienstjaren;
  • al vanaf de eerste dag van de arbeidsovereenkomst wettelijke recht op een transitievergoeding bij ontslag (en niet pas na 2 dienstjaren).

Dus vanaf 1 januari 2020 geldt er nog maar 1 rekenfactor, namelijk 1/3 maandsalaris per gewerkt vol dienstjaar. En omdat vanaf dag 1 het recht op transitievergoeding bij ontslag bestaat, wordt de transitievergoeding op dagen berekend, waarmee de huidige afronding op halve dienstjaren komt te vervallen.

 

Rekenvoorbeelden

Na 1 januari 2020 gebeurt de berekening van de transitievergoeding op basis van de feitelijke duur van de arbeidsovereenkomst en het feitelijk verdiende loon. Hieronder ziet u rekenformule en rekenvoorbeelden, zoals opgenomen in de toelichting op het wetsvoorstel.

Rekenformule:

(bruto salaris/bruto maandsalaris) x (1/3 bruto maandsalaris / 1/2)

 

Voorbeelden:

 

Slot

De wijziging waarbij de hogere rekenfactor voor werknemer van ouder dan 50 jaar komt te vervallen, is gebaseerd op de huidige wet. Deze regeling was maar tijdelijk. De andere wijzigingen zijn op basis van de wet arbeidsmarkt in balans (de Wab). Op dit moment is het nog een wetsvoorstel. Het is goedgekeurd door de Tweede Kamer. Het ligt nu bij de Eerste Kamer en de openbare behandeling is deze maand gepland. De verwachting is dat de Eerste Kamer de wet ook zal goedkeuren, waarna de wet per 1 januari 2020 in werking zal treden.

We houden u natuurlijk op de hoogte!

Heeft u vragen over de transitievergoeding? Neem dan vrijblijvend contact op met NOVO Advocaten, Specialisten in Arbeidsrecht, te Breda, via info@novo-advocaten.nl of bel naar 076-2056040.

Disclaimer

Onze blogs en publicaties op deze website bevatten informatie van algemene informatieve aard. Afhankelijk van de feitelijke omstandigheden van een specifiek geval kan de informatie op bepaalde gevallen niet, dan wel verminderd van toepassing zijn. De informatie in de blogs/publicaties is niet bedoeld als, en dient niet te worden beschouwd als, juridisch advies van welke aard dan ook. NOVO Advocaten is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van het eventuele gebruik dat van de informatie wordt gemaakt, zonder dat deskundig juridisch advies is ingewonnen. Juridisch advies is altijd maatwerk. Wint u dus in een voorkomend geval altijd deskundig juridisch advies in.

Neem contact met ons op

Nieuwsbrief

Wekelijks bespreken wij actualiteiten binnen het arbeidsrecht. De belangrijkste of noemenswaardige uitspraken en artikelen zullen wij hier de revue laten passeren.

Uiteraard mag u ons ook attenderen op een onderwerp. Wellicht ziet u het antwoord daarop hier op onze site volgende week terug!

Wilt u niets missen? Meld u zich dan hieronder aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!